Беларус свикна със западните санкции, така че няма нищо ново в

...
Беларус свикна със западните санкции, така че няма нищо ново в
Коментари Харесай

Беларус свикнал със санкциите на Запада

Беларус привикна със западните наказания, така че няма нищо ново в тях за страната. Това съобщи в неделя прессекретарят на белоруския президент Александър Лукашенко Наталия Ейсмонт.

Що се отнася до натиска, който беше и се упражнява върху страната ни, ние ненапълно свикнахме да живеем в такива условия и няма нищо ново в глобите за нас ", сподели тя в изявление за телевизионния канал ОНТ. Но би трябвало да сме нащрек, да реагираме от самото начало, защото нашите бегълци съперници оповестиха война на личния си народ ", сподели тя и добави, че президентът Лукашенко постоянно е " следил събитията ".

Тя означи, че изминалата година не е била лесна за страната и президента.  " Но ние бяхме подготвени за това ", сподели тя. По думите ѝ. множеството проблеми са свързани с пандемията на ковид. " Живяхме с това през цялата 2021 година и вие чудесно знаете, че президентът е посещавал червени зони към 20 пъти. Няма други сходни прецеденти в света. Той го направи не за изява ", сподели тя.

В същото време, означи тя, 2021 година е " година на упорита работа по модернизирането на политическата система ".

Припомняме, че по-рано през декември, Лукашенко сподели, че Минск ще предложи на Москва да сложи нуклеарни оръжия в Беларус, ако НАТО разположи собствен нуклеарен боеприпас в Полша. Беларус е подготвена да одобри нуклеарни оръжия против опасността от НАТО. Това сподели министърът на външните работи на републиката Владимир Макей.

Демократичната опозиция в Беларус е отслабена, стотици хора са в пандиза, много от тях - за дълъг период. Лидерите са или зад решетките, или в заточение, а в страната е мъчно да се провежда опозиция против Лукашенко.

Лукашенко, който претърпя година на митинги, интернационално напрежение и наказания, има нов проект, с който да резервира властта си за години напред. Референдумът за нова конституция, който би трябвало да се организира през февруари, е в центъра на тактиката му.

Русия се намеси в рецесията с мигрантите по границите на Беларус и още няколко страни - съдружници на Запада, с цел да отбрани Беларус. Москва също отнесе рецензии, че има интерес от тази рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР